Frans & Jan

Frans Verbaandert uit Veldhoven en Jan Habraken uit 't in de buurt gelegen Waalre zijn twee duivenvrienden, die ieder vanuit eigen huis apart vliegen, maar elkaar voortreffelijk aanvullen op diverse gebieden.

De voorkeur van deze twee duivenvrienden waren de Z.L.U. vluchten en dan in 't bijzonder Barcelona.
Door deze vluchten zijn Jan en Frans ook bevriend geraakt.
In een gesprek tijdens een prijsuitreiking van de Kempen Z.L.U.kampioenschappen te Bladel kwamen ze op het idee om samen een kweekhok op te zetten en met een combinatie te beginnen, als Verbaandert - Habraken en Habraken - Verbaandert.

De uiteindelijke start werd gemaakt met aankoop van rasduiven.
Diverse hokken werden bezocht.
In het begin kregen de duiven van Wim Bax uit Budel, Louis de Heijde uit Geertruidenberg, Cor de Heijde uit Made en van Jan Hermans uit Waalre de voorkeur.
Ook bij Jelle Jellema Steggerda werd aangeklopt en er verhuisden duiven van dit mirakelhok naar Veldhoven en Waalre.
De aandacht werd later gericht op lijnen van de Paarsborst van Ko van Dommelen, de Blue Diamond van Marco Meijer en de Rainbow Warrior van Jan Polder. Diverse kinderen en kleinkinderen van genoemde cracks zijn aangekocht. Via Rieks Lonsain drie kleinzonen van de Paarsborst, een vierde kleinzoon via de verkoop van Jan van de Berg uit Schaijk. Een zoon en dochter uit de Blue Diamond en vier kleinkinderen van de Rainbow Warrior via Ger Bijenhof en Jan Polder.
In 2009 en 2010 is de kweekstal nog verder aangevuld met rasduiven rechtstreeks van Ko van Dommelen waaronder kinderen van de Lichte Broer, Lichte Groenring, Vechter, Favoriet, enz.
Een bijhuis van deze grootmeester zijn, is wat overdreven maar ze zijn op weg om het te worden.
Hiermee is naast de wat oudere garde een breed scala van jonge top Aarden duiven op de kweekhokken ingebracht.


Jan en Frans

De "Paarsborst"


"Blue Diamond"


Rainbow Warrior


De beroemde Klamper, eigenaar Cor de Heijde Made


(C) 2004 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken